Nieuws

Allerlei nieuwtjes over van-alles-en-nog-wat die met Koor Liberate te maken hebben, tref je op deze pagina aan. Van onze feestavonden tot en met onze (leden)vergadering(en), van onze “uitjes” tot onze concerten. Deze pagina wil je meer laten weten over ons koor en geeft je een indruk van alles wat wij allemaal (nog meer) doen!

Kerstviering 25 december 2018                                                                                    25-11-2018

thumbnail_KerstvieringLiberateposterJPEG             

Samen aan tafel, maar dan anders                                                                         25-11-2018

thumbnail_Anders%20Vieren%20Foto%20JPEG.jpg

Samen aan tafel, maar dan anders.

“Anders vieren”, dat is wat Koor Liberate en pastor Mia Tankink willen gaan doen op zondag 9 december om 10.30 uur in de St. Martinuskerk te Gaanderen. Heel speciaal is er voor deze viering een werkgroep “Anders vieren” in het leven geroepen en het is de bedoeling dat deze groep, onder begeleiding van Mia Tankink, vaker van zich zal gaan laten horen met heel speciale vieringen die dicht bij de mensen zullen staan en niet via de geijkte paden zullen verlopen. In eerste instantie vindt deze viering in Gaanderen plaats, maar later ook daarbuiten.

Waar komt de inspiratie vandaan?

“Ik zoek God, maar God is soms zoek…..”, “Het kijken naar “The Passion” is bij mij thuis een hartverwarmend jaarlijks ritueel geworden…..”, “Ik ben soms erg teleurgesteld in de kerk…..”, “Ik ben wel gelovig maar ik zou dat graag anders met mensen willen delen…..”, “Hoe kan ik Bijbelse verhalen naar de alledaagse praktijk vertalen…..?”, “Wat heeft de kerk mij nog te bieden…..?”. “Soms weet ik het allemaal niet meer…..”

Een frisse Geest.

Anders vieren zal op 9 december zeker zijn: samen ervaren, samen delen, samen voelen en dat hopelijk met een frisse en nieuwe wind, een frisse Geest die ons versteld zal doen staan van wat er allemaal onder mensen leeft en waaraan wij met elkaar waarde hechten. Uiteindelijk zal blijken dat er nog heel veel is dat we samen kunnen doen om een nieuwe wind te laten waaien. Als je maar oog hebt voor datgene wat we met elkaar mogelijk kunnen maken.

Met uitgestoken handen.

Aan het einde van deze viering gaan we dan “Samen aan tafel”, hier beleven we tot in de diepste zin van het woord het ”samen zijn”. Daar draait het allemaal om, want alleen met elkaar kunnen we de wereld waarin we leven ombouwen tot een echt paradijs voor iedereen. Een plek om te leven zonder onrecht en geweld aan mens en natuur, zonder angst en pijn, zonder enge emoties, maar met uitgestoken handen waarmee we elkaar vast kunnen houden en omhoog duwen, weg uit het dal waarin we soms zitten.

Een ander gevoel.

Koor Liberate, Pastor Mia Tankink en de werkgroep “Anders vieren” nodigen u uit om te komen naar wat echt een heel bijzondere viering gaat worden. Na een fijn moment vol met zang, gebed en pakkende teksten hopen we aan het einde van de viering elkaar te ontmoeten met een “ander gevoel”. Tot 9 december. Niet komen is echt een gemiste kans.

Kerstviering 24 december                                                                                    02-12-2017

kerstviering 2017 JPEG

Popconcert Sing alonG                                                                                          07-09-2017

LIBERATE CONCERT JPEG

Popconcert “Sing alonG”, homo’s en hetero’s hand in hand.

Het is een goede gewoonte van Koor Liberate uit Gaanderen o.l.v. Marjo Harmsen om eens in de twee jaar een popconcert te organiseren. Naast het instuderen van moderne gospels houdt het koor zich ook bezig met het uitvoeren van popmuziek van toen en nu. Deze popmuziek wordt dan gepresenteerd tijdens een heus popconcert. Liberate heeft op dit gebied een naam hoog te houden. Ook dit jaar is het weer zover. Op zondag 29 oktober a.s. presenteert Liberate het koffie-, popconcert “Sing along” in café restaurant “het Onland”. Het geheel in herfstsfeer aangeklede concert belooft een toppertje te worden. Oud materiaal, maar ook veel nieuw materiaal zal de revue passeren. Licht en geluid zullen verzorgd gaan worden door Walter Bouwman, bekend van o.a. Warboel en KatzMaV. De aankleding van de zaal zal worden verzorgd door leerlingen van de groenafdeling van AOC Doetinchem. Zij gaan zorgen voor een prachtige herfstsfeer in de toch al mooie Onland-ambiance.

Een muzikale verrassing….

Ook is het een goede gewoonte dat tijdens de concerten van Liberate ruimte gemaakt wordt voor een gastoptreden. Dit keer is te gast Homomannenkoor Shansons uit Doetinchem e. o. Zij gaan het publiek verrassen met aanstekelijke en herkenbare (pop)songs, overgoten met een spontaan en oprecht sausje mannelijk- dan wel vrouwelijkheid. Hun dirigent is geen onbekende namelijk Harry Thissen. Shansons en Liberate zullen tijdens dit concert ook gezamenlijk hun mannetje alsook hun vrouwtje staan. Hand in hand met een daverend slotaccoord.

Ruim voor dit concert een plaatsje in in uw agenda. Aanvang 11.00 uur. Entree €7,50. Kinderen tot en met 12 jaar gratis. Kindercrèche aanwezig. Bezoek ook de website: koorliberate.wordpress.com en/of de Facebook pagina: Koor Liberate. Daarop zal veel over bovengenoemd concert te vinden zijn. Tot 29 oktober, Liberate en Shansons staan uitgeslapen voor u klaar.

Afscheidsconcert Augustinuskerk                                                                 10-04-2017

thumbnail_poster concert 23 april

Benefietconcert voor “Onze Ballon”                                                                    14-02-2017

Koor Liberate organiseert op zondag 23 april a.s. een benefietconcert voor een heel mooi doel. Dit goede doel is stichting “Onze Ballon”, een stichting die zich inzet voor zieke kinderen op een heel bijzondere wijze. Zij bieden zieke kinderen een gratis luchtballonvaart aan in de hoop dat zij daardoor een “boost” krijgen in hun kwetsbare leventje. Bijzonder  is ook te noemen de manier waarop Koor Liberate het concert invult. Maar liefst 4 koren uit de regio zullen belangeloos optreden in de Gaanderense St. Augustinuskerk. Deze koren zijn: Mannenkoor Shansons uit Doetinchem, U-nique Popkoor uit Azewijn, Koor Mixed Emotions uit Silvolde en Koor Liberate zelf. Om 14.00 uur zal het korenspektakel beginnen en men hoopt op heel veel bezoekers. De middag zal worden afgesloten met een loterij waarbij een heuse ballonvaart te winnen valt. Al met al voor iedereen een leuke middag met voor elk wat wils en met hopelijk een hele mooie opbrengst.

Kerstviering St. Martinuskerk Gaanderen                                                           16-11-2016

Liberate Websiteplaatje Kerstviering 2016.jpg

 

 

Advertentie